dilluns, de març 16, 2020

PROJECTE DE 3r: LES MARIETES. CRIEM MARIETES


PROJECTE LES MARIETES

  














Març 16, 2020     3rEP

Les marietes ... es poden criar a la classe?

Benvolgudes famílies,
Ja fa dues setmanes que els vostres fills i filles van viure l’arribada de més d’un centenar de marietes a les classes de 3r. Van arribar en una capsa molt ben preparada per al seu viatge des de Lleida.

Havíem estat rumiant el lloc on les posaríem i les condicions ambientals idònies si volíem aconseguir que realitzessin el seu cicle vital sencer amb èxit.
Seguint el mètode científic, la nostra hipòtesi: “Es poden criar marietes a la classe?” va començar el seu període de comprovació. Ja teníem tot a punt i amb la seva arribada, des del primer moment es van convertir en el centre i prioritat de la nostra observació, cura i interès.

Preneu-nota: per a actuar com uns bons científics hem d’observar, enregistrar i investigar fins al final. Cal paciència i dedicació. Ja ho sabeu. 






Els vam posar menjar, substrat de posta, vam preparar les capses de cria... Vam esperar una setmana!
Ens vam anar organitzant. Els dilluns, dimecres i divendres havíem de treure els ous i passar-los a capses de cria diferents. Qüestió de supervivència!

Tot va anar sobre el previst. Organitzats en grups de quatre i superant l’angúnia inicial, vam anar executant tots els passos a fer. Vam patir alguna escapada...

Per alegria de 3r A,  van sortir les larves en un tres i no res. Espavilades, van començar a donar algun maldecap. A 3r B, ens tocava esperar. Quins nervis!

Dijous passat les marietes van haver d’instal·lar-se en el que seran les seves cases fins que puguem tornar-les a l’aula. Però no patiu a 3r B... les nostres petites larves han anat sortint de l’ou dia a dia i tan actives i espavilades com les de 3r A.

Per aquest motiu, les mestres hem decidit continuar la tasca de l’aula i...

Què us sembla si us anem ensenyant i explicant el que va succeint a dins dels insectaris?



CLASSE DE L'AIGUA: 



CLASSE DE LA TERRA: